Vi erbjuder en handfull olika behandlingar.

HÅR

Klipp

När du kommer till oss för en klippning börjar ditt besök med en konsultation, där du och din frisör kommer överens om hur ditt hår ska klippas och vad du vill uppnå med din klippning.

När konsultationen är klar blir du schamponerad med en lätt huvudmassage. Sen är det dags för en klipping. Klippningen avslutas med lätt styling efter dina önskemål.

Vi avsätter ca 45 min för denna behandling.

 

Färg/toning/nyansering

När du bokar en färgbehandling innebär det att det läggs en och samma färg över hela håret. Du och din frisör kommer i början av behandlingen ha en inledande konsultation där ni tillsammans kommer överens om en passande färg utefter dina önskemål. Efter att färgen verkat och sköljts ur avslutas behandlingen med en lätt styling efter dina önskemål.

Vi avsätter ca 2 timmar för denna behandling beroende på hur mycket hår du har.

 

Fashion color

En fashion color innebär att det används mer än en teknik/ färg i din behandling. Det vill säga att man använder flera nyanser/slingor med eller utan folie. Därför kräver denna behandling mer tid än en vanlig färgning.

Vi avsätter ca 2,5 timmar för denna behandling beroende på hur mycket hår du har.

 

Blekning/uppljusning

Om du vill blondera, ljusa upp ditt hår eller göra en annan stor förändring rekommenderar vi att du först rådfrågar oss. Vi kan då bedöma om det vore lämpligt för dig att komma in för en konsultation före din behandling. Vi kan också beräkna ungefär hur lång tid din behandling kommer att ta. I vissa fall behövs först en avfärgning innan önskad nyans kan uppnås, detta sker före behandlingen och debiteras på tid. Tiden kan variera men det tar vanligtvis minst 1 timme. Oftast behövs det en nyansering för att uppnå en kallare ton om så önskas.

Vi avsätter ca 2,5 timmar för denna behandling

 

Permanent

Inför en lockig permanent rekommenderar vi dig att komma in på en konsultation innan du bokar din tid. Du kan välja en permanent för volym, lockar eller för vågor. Permanent läggs alltid på spolar som finns i en mängd olika varianter beroende på vilket resultat du vill uppnå.

Vi avsätter ca 3 timmar för denna behandling

 

Uppsättning

När du kommer till oss för att göra en uppsättning inför en fest eller annan viktig tillställning så går du och din frisör först igenom hur du skulle vilja ha din uppsättning. Din frisör hjälper dig gärna med tips och idéer. För att håret ska vara som bäst inför en uppsättning bör ditt hår vara tvättat och torrt vid ditt besök. Våra frisörer vidareutbildar sig ständigt i ämnet

Vi avsätter ca 1 timme för denna behandling

 

Bruduppsättning

En bruduppsättning hos oss tar ca 2 timmar och ett par veckor innan ditt besök har du varit på en konsultation hos din frisör. Konsultationen tar ca 15-30 minuter och då diskuteras bland annat vilka accessoarer du kan tänkas önska.

Make up bokas separat och tar ca 1 timme.

På bröllopsdagen kan du göra uppsättning, makeup och påklädning hos oss på salongen medan du njuter av ett glas svalkande dryck och kopplar av. Du är varmt välkommen att ta med ett mindre sällskap till salongen. Är ni ett större sällskap, kontakta oss gärna i förväg för att undvika platsbrist.

I uppsättningen kan du välja att inkludera accessoarer såsom tiara, slöja eller övriga hårsmycken. Dessa har du själv med dig.

 

Makeup

Hos oss har du även möjligheten att få hjälp med en fest- eller brud-make up. Tidsåtgång från 1 timme.

 

Tvätt/föning/styling

Kom in till oss och få ditt hår grundligt tvättat med schampo, balsam och hårkur. Dessutom får du njuta av en lätt huvudmassage. Efter tvätten fönas ditt hår torrt och stylas enligt dina önskemål. Vi avsätter ca 45 minuter för denna behandling.

 

Quick fix

Ska du på fest eller vill du bara få lite extra hjälp med ditt hår?  Kom gärna in till oss för en Quickfix på 30 minuter. I behandlingen ingår föning eller styling. Hårtvätt ingår inte, så kom med nytvättat hår.

BARBERARE

Barberare

Besöket börjar med en konsultation där vi diskuterar dina önskemål, klädsamma linjer och former. I våra behandlingar så som skäggtrimning och rakning med kniv – ingår alltid vårdande oljor, varma och kalla handukar för att mjuka upp hud och skäggväxt.

Vi avsätter ca 45 minuter för dessa behandlingar.

 

Quickfix

Vi erbjuder även en quickfix där vi trimmar till linjer och mustasch. Inga varma handukar till kommer.

Vi avsätter ca 15 min för behandlingen.

GREAT LENGTHS HÅRFÖRLÄNGNING

GREAT LENGHTS HÅRFÖRLÄNGNING

GREAT LENGTHS ÄR VÄRLDSLEDANDE NÄR DET GÄLLER HÅREXTENSIONS OCH ÄR AV HÖGSTA KVALITE.

Håret är av 100 % äkta från människan och ett så kallat Remy hår, fjällskikt ligger åt samma håll vilket innebär att håret inte kan bli trassligt och smälter fint in i ditt egna hår. Håret genomgår en långsam avpigmentering på 15-20 dagar, håret bleks alltså inte med blekpulver. Där av behålls den höga kvalitén. Sedan färgas håret in på ett liknande skonsamt sätt som man gör med cachmire, resultatet är ett hår med bestående färg. Vi har jobbar med en maskin som värmer fästena med laser och är mycket skonsamt för håret. Fästena blir väldigt små.

KONSULTATION

För att få bästa resultat gör vi alltid en kostnadsfri konsultation här på salongen,du får också svar på dina frågor. Vi tittar på ditt utgångsläge på hår, hur mycket hår som kommer att behövas till din nya frisyr, vilken längd du önskar samt vilka färger som passar dig. Du får ett pris på behandlingen. Vi beräknar att vi har håret på salongen ca 1-2 dagar efter konsultation.

INDISKT HÅR

Great Lengths hår kommer från Indien.
Indiskt hår är mycket likt europeiskt hår. Håret är nästan aldrig kemiskt behandlat. När de gifter sig, klipper de av tradition av sig sin hårfläta. De säljer håret, som är av topp-kvalitet. Great Lengths köper det här håret från ett särskilt distrikt i Indien där kvinnorna offrar håret till templen. Därav namnet Tempelhår!

Starkt och vackert hår.
Det finns många fördelar med att använda det indiska håret. Det skyddande ytlagret är intakt, ligger “åt rätt håll” och håret är av rätt tjocklek. Nu ska håret genomgå en ca 2-4 veckor lång process på Great Lengths fabrik då färgpigmenten i håret ska frigöras. Därefter färgas det i olika nyanser. Man färgar utan kemikalier med en mycket skonsam metod. Det kan liknas vid natur-metoden för hur lin och ull (cachmire) färgas in. Resultatet är ett hår med bestående färg. Se gärna filmen.

SKÖTSEL

Ha ditt långa hår i en fläta när du sover. Då slits det mindre och blir inte tovigt. Det är mycket viktigt att du borstar ordentligt i hårbotten så att ditt eget hår inte tovar sig in mot hårbotten och orsakar problem. Du tvättar o stylar det som vanligt.
Borsta igenom håret ordentligt minst en gång per dag och alltid före tvätt. Borsta även över fästena. Använd en borste med naturhår, på salongen säljer vi borstar som passar. För bästa resultat använd produkter som vi rekommenderar på salong.

MASKIN ULTRASONIC 5000

Teknologi är passionen för Great Lengths internationals och presentationen av Ultrasonic 5000 metoden är resultatet av detta. Denna ”kalla sammansmältning” metoden behöver ingen värme. Great Lengths slingorna fästs via ultrasonisk vibration. Ultrasonic 5000 används på gör att fästena flyter genom kundens hår och in i Great Lengths slingan. Lika flexibel som 3200 Thermal metoden, kan Ultrasonic 5000 uppnå otroliga resultat för kunder med speciella behov, även de med tunt fint hår. Great lengths Ultrasonic 5000, är världens bästa system för isättning av äkta hår slingor.

FÄSTET

Great Lengths har en mycket skonsam teknik. Vi har skapat en ”high-teck” metod för att fästa Great lengths slingor i det egna håret. Denna typ av fästen är tillverkat av polymer, vilka molekylernas struktur är väldigt likt ditt eget hår. Vi använder oss av en ny maskin som smälter fästet med hjälp av laser vilket är väldigt skonsamt för ditt eget hår. Fästet tål både värme och vatten.

 

FÄRGER

Great Lengths finns i 40 naturfärger, 8 crazy färger, 4 juvel färger och 6 pastell färger.

 


LÄNGDER

Håret finns i 5 standard längder. 30, 40, 45, 50, 60 cm.
För att du skall få en uppfattning om vilken längd som skulle passa just dig kan du mäta upp ett snöre i önskad längd och sedan hålla den längst ned i nacken eller precis över örat. Alltså inte uppe på huvudet.

PRIS

Priset för extension beräknas på mängd och längd! Man utgår från din tjocklek på det egna håret, så beroende på önskad längd beräknas hur många slingor som kommer att behövas. Ofta behöver ett tjockare hår mer extensions pga att man måste fylla ut från där det egna håret slutar. Ett tunnare hår fäster man oftast färre slingor.

En normal förlängning ligger på 75-150 slingor.
Förtjockning från15 slingor och uppåt beroende på önskad tjocklek.

Pris per slinga:
30 cm 59 kr
40 cm 69 kr
50 cm 77 kr
60 cm 88 kr

HÅLLBARHET

Hållbarheten brukar vara 3- 6 månader, beroende på det egna hårets kvalite, tjocklek och till stor del på hur väl du sköter ditt nya hår. Vi tappar normalt ca100 hårstrån om dagen och några av dom blir sittande fast i fästena och har då möjlighet att trassla sig. Därför är borstning av håret väldigt viktigt, att man verkligen borstar i botten med en specialborste som vi säljer på salongen.

URTAGNING

När du vill ta ut håret kommer man tillbaka till salongen för att ta ut det.
Vi använder en speciell vätska som löser upp fästena och sedan med hjälp av en tång smular sig fästet och kan lätt tas bort. Detta är inte skadligt för håret om det görs på salong, försök därför aldrig att själv dra ur dom.

Urtagning kostar 500 kr/timme

FRANS OCH BRYNVÅRD

Frans/brynfärg i beh. 200:-
Frans & brynfärg i beh. 280:-

Brynfärg & vaxning bryn 350:-

Frans & brynfärg inkl form 380 :-

Ögonbehandling, frans- och brynfärg, form ögonmask 40 min 460:-
Fransböjning Elleebana 640:-

Fransböjning Elleebana inkl fransfärg 795:-

Fransböjning Elleebana inkl frans o brynfärg o form  890:-

 

ELLEEBANA LASH LIFT

Elleebana lash lift permanent ögonfransböj hållbar 6-8 v beroende på fransarnas kondition och hur man sköter fransarna.

Elleebana lashlift inkl fransfärg

 

Elleebana lashlift inkl frans och brynfärg och form

Rek att man ej har makeup på sig vid lashlift.

Skötselråd vid Lash lift 24 tim efter behandling; Använd ej maskara, oljebaserade produkter, schampo eller balsam, bastu, värme, samt att gnugga fransarna, detta för att franspermanenten släpper och fransarna kan återgå till sin ursprungliga form.

Undvik starka ögonmakeupremovers 48 timmar efter Lash lift.

LUXURIOUS LASHES

LUXURIOUS LASHES

FRANSFÖRLÄNGNING

Säkraste tekniken & tryggaste metoden

Metoden som vi använder kallas för singles, det innebär att man endast applicerar en enda extensionfrans per fullvuxen, naturlig frans. På så sätt är metoden smärtfri och sliter inte på kundens egna frans. Singles med rätt teknik är den enda metoden i branschen som gör att man kan bära extensions kontinuerligt.

Varje behandling kundanpassas noga vilket innebär att du och vår fransstylist tillsammans kommer fram till vilken lösning som är bäst för just dina ögon.

Syftet med en ögonfransförlängning är olika från person till person. Önskemål om längre och mer böjda fransar. Drömmen om att dölja ett överhäng utan kirurgiska ingrepp. Möjligheten att få ett yngre och maximalt förstorat öga. Bekvämligheten i att slippa använda mascara och ändå se nysminkad och fräsch ut dygnet runt.

Vilket är ditt syfte?

BLOMDAHL-HÅLTAGNING

BLOMDAHL-HÅLTAGNING

Öronhåltagning är ett medicinskt ingrepp och därför finns det all anledning att göra det riktigt. Blomdahl Medical Ear Piercing är utvecklat utifrån medicinska aspekter, med modern teknik och säkra material. Med Blomdahl Medical Ear Piercing tar öronhåltagning ett stort steg framåt – öronhåltagning på ett säkrare sätt.

Många barn vill ha hål i öronen!

Allt fler barn tar hål i öronen, och det sker i allt tidigare åldrar.
Det gäller inte bara flickor, utan även pojkar.

Därför har Blomdahl Medical utvecklat produkter som är speciellt lämpliga för öronhåltagning på barn.

NYHET – Medical Plastic Daisy – barnens nya favoriter!

Medical Plastic – 0% nickel
Medicinsk plast är världens enda material för öronhåltagning med 0% nickel. Med ren, medicinisk plast kan du vara säker på att inte utsättas för någon nickel överhuvudtaget. Rekommenderas för barn och vuxna som vill vara absolut säkra på att inte utveckla nickelallergi under läkningsperioden.

Golden Medical Plastic & Silver Medical Plastic.
Nu äntligen finns det håltagningsörhängen i guld & silver, men med garanterat 0% nickel. Golden & Silver Medical Plastic är tillverkade i samma hudvänliga, medicinska plast som våra Medical Plastic håltagningsörhängen. Det gör dem till det naturliga valet för barn som vill ha guld- eller silverörhängen.

Golden Medical Plastic är förgyllda med 24K guld, medan Silver Medical Plastic är ytbelagda med den exklusiva ädelmetallen rodium. Förgyllningen/rodieringen täcker bara den synliga delen, d v s den del av örhänget som inte ligger än mot örat. Det är bara den hudvänliga, rena medicinska plasten som kommer i kontakt med örat.

Skötselråd
När du har tagit hål med Blomdahl Medical Ear Piercing skall du alltid få ett skriftligt skötselråd som vi har tagit fram tillsammans med våra medicinska rådgivare. De tre nyckelorden för problemfri läkning är RENT, TORRT & LUFTIGT

Bästa läkningen!
Hältagningsörhängena i Blomdahl Medical Ear Piercing är inte bara väckra smycken – de är också utformade för att hålet skall läka på bästa sätt. De skiljer sig från “vanliga” örhängen på följande punkter:

  • Endast medicinska och hudvänliga material används. Därmed minimeras risken för allergiproblem.
  • De är mycket små och lätta. Medical Plastic håltagningsörhängen väger bara 1/5 av de traditionella håltagningsörhängena i stål.
  • Låset sitter alltid längst ut på örhänget. Därmed kommer luft till det nytagna hålet, vilket är viktigt för en bra läkning.
  • Låset kapslar in örhängets vassa spets så att inte spetsen irriterar eller skadar huden.
  • Örhänget är lite tjockare än vanliga örhängen. Det minskar risken för att det känsliga nytagna hålet skadas vid byte till andra örhängen efter läkningsperioden.
  • Örhänget finns i två längder.

PERUKER

Peruker

Användandet av peruk är mer vanligt förekommande än många tror.
Läs gärna mer här.


Turbaner & Sjalar

Här kan du läsa mer om vårt utbud av turbaner & sjalar.
Läs gärna mer här.


Hårersättning

Hårersättning är också ett bra alternativ för många.
Läs gärna mer här.